Lukoczky Karoly

Családi állapot és tanulmányok

1963. április 24-én, Budapesten születtem. Két leány- és egy fiúgyermek édesapja vagyok. Fiatalkori éveimet, mint sokan mások, lakótelepen töltöttem. Harminc éve élek a XVII. kerületben, Rákoscsabán.

Diplomáimat a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Karán mint művelődésszervező és andragógus, majd a Pécsi Tudományegyetemen mint okleveles művelődésszervező szereztem. Középfokú környezetvédelmi szakelőadó, valamint munkavédelmi technikus végzettséggel is rendelkezem.

Szakmai pályafutás

1986-ban a katonaság után, kisiparosként kezdtem dolgozni és 10 évig ebben a vállalkozási formában tevékenykedtem. Jelenleg az építőipar területén működő családi kft alkalmazottja vagyok.

Közélet

Aktívan veszek részt a civil társadalom életében.

A Magyar Szocialista Párt XVII. kerületi Szervezetének elnöke vagyok.

2014-ben és 2018-ban a 14. OEVK országgyűlési képviselőjelöltje voltam.

2006-tól 2010-ig a XVII. kerületi önkormányzat Művelődési és Oktatási Bizottságának voltam a tagja.

2010-től vagyok önkormányzati képviselő a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületében.

2010-2014 között tagja voltam a Rákosmenti Erőforrás Bizottságnak is.

2014-2018 között a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöki tisztségét töltöttem be.

2011-2014 között a Petőfi Csarnok Felügyelő Bizottságának és a Kolibri Színház Felügyelő Bizottságának az elnöke voltam.

A Fővárosi Közgyűlés Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottságnak tagja vagyok.

Olvassák el Ágoston László velem készített interjúját!