Lukoczki Karoly IMG 8814 vagott kicsi

Önéletrajz

Családi állapot és tanulmányok

1963-ban, Budapesten születtem. Két leány- és egy fiúgyermek édesapja vagyok és öt gyönyörű unokám van. Fiatalkori éveimet, mint sokan mások, lakótelepen töltöttem. Több mint 30 éve élek a XVII. kerületben, Rákoscsabán.

A Balassi Bálint gimnáziumban érettségiztem, diplomáimat a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Karán mint művelődésszervező és andragógus, majd a Pécsi Tudományegyetemen mint okleveles művelődésszervező szereztem. Középfokú környezetvédelmi szakelőadó, valamint munkavédelmi technikus végzettséggel is rendelkezem.

1998-óta veszek rész a kerület civil életében, ekkor alapítottuk meg vállalkozó barátaimmal a Lokálpatrióták XVII. kerületi Egyesületét, melynek 2000-2006 között alelnöke voltam. Egyesületünk bálokat szervezett, melynek bevételeiből iskolákat és más civil szervezeteket tudtunk támogatni. Hozzánk fűződik a Majális Népkertben való megrendezése. Fontos szerepünk volt abban, hogy a XVII. kerületnek saját színháza legyen: az első kalapácsütések a Gózon Gyula színházon nekünk és az akkori polgármesternek, dr. Devánszkiné Molnár Katalinnak köszönhető.

Nem valósult volna meg – az ekkor még Európába egyetlen – II. János Pál pápa szobor sem Rákoshegyen, ha egyesületünk tagjai és dr. Hoffman Attila polgármester nem áll teljes mellszélességgel a megvalósítás mellé. Ültettünk emlékfákat, szedtünk szemetet, festettünk óvodakerítéseket, építettünk egy valódi civil kezdeményezést.

2007-ben kértek fel barátaim, hogy induljak el a Társadalmi Egyesülések XVII. kerületi Szövetségének elnöki tisztségéért. A küldöttértekezlet megválasztott a tisztségre és azóta is rendszeresen megerősítik pozíciómat. A TESZ kerületi civilszervezeteket összefogó egyesület, tagjai között vannak kerületi nyugdíjas klubok, de van sportegyesület, mozgássérült klub is. Fő feladatunk a klubok egymás közötti kommunikációjának fenntartása, kirándulások, gyógyfürdők, sportesemények szervezése és támogatása. Részt veszünk a kerületi eseményeken, klubjaink sok karitatív tevékenységet folytatnak. A kerületi majálison 200 adag gulyáslevest szoktunk kiosztani.

Fiatal koromban a Budapesti Honvédban cselgáncsoztam, majd a testépítés, mint amatőr tevékenység volt jelen az életemben. Jelenleg a szkander sportban veszek részt bíróként. A magyar versenyeken kívül világ- és Európa bajnokságok versenyein is vezetek mérkőzéseket több mint egy évtizede.

Barátaimmal és családommal rendszeresen járunk túrázni, sétálni.

Szakmai pályafutás

1986-ban a katonaság után, kisiparosként kezdtem dolgozni és 10 évig ebben a vállalkozási formában tevékenykedtem. Jelenleg az építőipar területén működő családi kft alkalmazottja vagyok.

Közélet

Aktívan veszek részt a civil társadalom életében.

2006-ban léptem be a Magyar Szocialista Pártba, s mely XVII. kerületi Szervezetének 2014 óta elnöke vagyok.

2014-ben és 2018-ban a BP14. OEVK országgyűlési képviselőjelöltje voltam.

Politikai pályafutás:

  • 2006-tól 2010-ig a XVII. kerületi önkormányzat Művelődési és Oktatási Bizottság tagja
  • 2010-től önkormányzati képviselő a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületében
  • 2010-től a Fővárosi Közgyűlés Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság tagja
  • 2010-2014 között a Rákosmenti Erőforrás Bizottság tagja
  • 2011-2014 között a Petőfi Csarnok Felügyelő Bizottság és a Kolibri Színház Felügyelő Bizottság elnöke
  • 2014-től a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke
  • 2019-től a Városüzemeltetési Holding Zrt Felügyelő Bizottság tagja

Olvassák el Ágoston László velem készített interjúját!

Hírlevél

Egyetértek: Adatvédelmi irányelvek