Horváth Tamás A teljhatalom eredménye az ellenzéki ellenőrzés teljes kizárása. A polgármester visszaélve a rendkívüli helyzettel, saját  hatáskörben döntött. Ennek csak a korrupció, a mutyi terjedése lehet az eredménye.

 

A teljhatalommal rendelkező polgármester, saját hatáskörében, mivel mindent megtehet, alapított egy nonprofit kft-t, amivel nincs is baj. Kinevezett egy Fideszhez 1000 szállal kötődő ügyvezetőt, ami nem öröm, de talán még ért is hozzá. Az viszont elfogadhatatlan, hogy sikerült saját embereivel feltöltött felügyelőbizottságot megalakítani a teljes kerületi ellenzék kihagyásával. Ez már felveti a gyanút, hogy mire készülnek az üzemeltetésnél. Még nem tudjuk, hogy milyen forrásból és mennyiért fog üzemelni a sportcsarnok, de a táskák már ki vannak készítve. A Többpárti Ellenzéki frakció – ami a második legnagyobb a XVII. kerületi testületben – az önkormányzat egyetlen 100 százalékos tulajdonú cégébe sem delegálhatott felügyelőbizottsági tagot. Vajon miért?
Mennyire kényelmes ez a helyzet, mennyire egyszerű az ellenzéket kitiltani mindenből az alábbi törvényre hivatkozva:
 
„Figyelemmel a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény rendelkezéseire, továbbá Magyarország Kormánya 80/2021. (II. 22.) Korm. rendeletében foglalt veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbítására Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében nyert felhatalmazás alapján 2021. április 23-án az alábbi döntést hozza:
 
133/2021. (IV. 23.) Polgármester határozata
 
1. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében nyert felhatalmazás alapján úgy dönt, hogy Rákosmenti Sport és Rendezvényközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság néven (továbbiakban, mint Társaság) kizárólagos önkormányzati tulajdonú nonprofit korlátolt felelősségű társaságot alapít, amelynek Alapító Okiratát az 1. melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A Társaság rövidített neve: Rákosmenti Nonprofit Kft.
 
2. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében nyert felhatalmazás alapján úgy dönt, hogy a Társaság ügyvezetőjévé Danada Juditot választja 2021. április 23. napjától 2026. április 22. napjáig tartó határozott időtartamra.
 
3. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében nyert felhatalmazás alapján úgy dönt, hogy a Társaság Felügyelőbizottságának tagjává Halász Dezső Attilát, Ulicsák Szilárd Szabolcsot és Dr. Bánóczi Zoltánt választja 2021. április 23. napjától 2026. április 22. napjáig tartóhatározott időtartamra.”
 
May be an image of outdoors

Hírlevél

Egyetértek: Adatvédelmi irányelvek