Telex: Pfizer-BioNTechAz ellenzék oltáspárti, de mutyiellenes. A kormány az olcsó, de jó pfizer vakcina helyett a drága, de úgy tűnik, kevésbé hatékony kínai és orosz vakcinákat erőlteti.

 Ezt már többször elmondtuk. Teljes mértékben oltáspártiak vagyunk, de élünk a jogunkkal, hogy kritizáljuk a magyar kormányt a vakcinák beszerzésének módját és árát illetően. Nagyon komoly korrupciógyanú van a kínai oltás körül, ráadásul a kormány ezeket az oltásokat erőlteti, miközben a bevizsgált nyugati vakcinák is rendelkezésre állnak.

Nem tesz jót az oltási programnak az sem, hogy a kormány hazudik. Minden egyes pillanatban, reflexből. Azt hazudják, hogy a világ legtekintélyesebb orvosi lapja szerint a kínai oltás a legjobb, miközben kiderül, hogy az csak egy olvasói levél volt az oltás kínai fejlesztőitől. Kamerákkal várják az orosz vagy kínai szállítmányokat, miközben ennél több érkezik az Európai Uniótól, olcsóbban.
 
A magyar kormány hazudik az oltásokról is. Nem az oltás állítja meg a járványt, az csak megelőzi azt. Megállítani az észszerű korlátozások tudják. A vírus emberről-emberre terjed, a kontaktszámokat kell csökkenteni. Hazugság az is, hogy a védettségi igazolvány védettséget igazolna. A második oltás után 2-3 héttel már talán.
 
Az teljesen egyértelmű, hogy a kormányt nagyjából nem érdekli, mi lesz. Essünk túl rajta, minél hamarabb, mindenki menjen vissza dolgozni. Nem baj, ha minél többen megbetegszenek, a túlnyomó többség túléli, mindenki más meg magát hibáztathatja csak, hogy nem volt elég óvatos.
 
Most már egyértelmű, hogy hiba volt 300 milliárdért annyi lélegeztetőgépet venni, ha egyszerűen nincs annyi orvos, nővér, ápoló, hogy a jelenleg használatban álló gépeket működtessék. Az, hogy 10 lélegeztetett betegből 8 meghal, ezt mutatja.
 
Hol van már az az idő, amikor Orbán azt mondta, a védekezés sikerességét a halálozások számában mérik! Ez a mutató nálunk a legrosszabb az egész világon.
 
Hol van már az, amikor Orbán azt mondta, a 133 bátor emberre támaszkodva minden felelősség az övé! Semmi felelősséget nem vállalnak, és igyekeznek mindent rátolni az ellenzékre.
 
Orbánt egy dolog érdekli: hogy legyen mivel etetni a propaganda-gépezetet. Az oltási program számukra nem a magyarok egészségét szolgálja, hanem propagandacélokat. A hosszú távú hatások még rosszabbak: felmérések szerint a covidból felépültek egy részének fél éven belül egy újabb súlyos betegséggel kell szembenézniük a vírus utóhatásaként. Az elmaradt diagnosztikák és műtétek további emberéleteket fognak követelni.
 
A miniszterelnök pedig csak kacarászik a rádióban.
May be an image of 1 person, standing and text that says 'Egy nappal azután, hogy Magyarország első lett lakosságarányos elhunytak számában, Orbán kacarászva adott interjút a rádióban. MIT TALÁL EZEN OLYAN VICCESNEK, MINISZTERELNÖK ÚR?! f /lukoczki.karoly mszp'

Hírlevél

Egyetértek: Adatvédelmi irányelvek