A 2018-as parlamenti választásokon a következő 10 vállalással álltam elő. Sajnos, mivel a körzetben a Fidesz jelöltje, Dunai Mónika nyert, így nem kaptam lehetőséget a program végigvitelére, ám ellenzékből is igyekszem ezeket képviselni.

1. Független intézményeket, Korrupcióellenes Ügyészséget!
Támogatni fogom, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, és kezdeményezni fogom a Korrupcióellenes Ügyészség létrehozását.

2. Vissza Európába!
Az elmúlt évek keleti diktatúráihoz való dörgölődzés helyett ismét Nyugat-barát kormánya legyen Magyarországnak. Az orosz kormánnyal kötött szerződéseket felül kell vizsgálni.

3. XXI. századi oktatást! A ma oktatása a jövő Magyarországa!
A XXI. században XXI. századi módszerrel átadott, naprakész tudást és képességeket kell a fiataloknak elsajátítaniuk.

4. A nyugdíjak értékének megőrzése
Támogatni fogom az alapnyugdíjak kétszeresére emeléséről, a 100 000 forint alatti nyugdíjak felzárkóztatásáról és az évi egyszeri nyugdíj-kiegészítésről szóló törvényjavaslatokat.

5. TAO helyett kórházakat!
Támogatni fogom az egészségügyben dolgozók bérének azonnali, jelentős megemelését. Támogatni fogok minden olyan törvényjavaslatot, amelyek a szűrések széleskörű elérhetőségére és a megelőzések fontosságára koncentrálnak.

6. Bérlakás-program és a devizahitelesek helyzetének rendezése
Támogatnék minden olyan törvényjavaslatot, amely a bérlakásépítésről, a devizahitelesek helyzetének rendezéséről továbbá az átmeneti és anyaotthonok bővítéséről szól.

7. A XVII. kerületben a zajszint csökkentése
Több pénzt kell biztosítani az alábbi fontos feladatokra: zajvédő falak építése a vasút és az M0-ás nyomvonala mellett; a repülőtéri zajkárosultak kárpótlása, a zajszint csökkentése.

8. Munkahelyek az M0-ás mentén, közutak állapotának javítása
Támogatni fogok minden olyan törvényjavaslatot, amelyik ösztönözné új cégek megtelepedését, nagyobb forrást biztosítana útépítésre és karbantartásra.

9. Új városközponti rész, zöldfelületek arányának növelése
A Nyilas-tábla mögötti terület lehetne egy új, zöldellő városközponti rész, amennyiben ezt a helyi lakosság és a városvezetés is támogatja.

10. Mindig elérhetőnek lenni!
A képviselő nem a kormányt képviseli a választókörzetében, hanem a választókat képviseli a Parlamentben. Magyarország legyen mindenkié – a képviselő képviseljen mindenkit!

Hírlevél

Egyetértek: Adatvédelmi irányelvek